lørdag 5. desember 2009

The Last Ink: Rodina

I midten av november 2009 hadde The Last Ink premiere på sin nye produksjon Rodina - et stykke om livet, døden, kjærligheten og om det lille mennesket mot den store overmakten.

Midt ute på tundraen i et uendelig stort steppeslandskap står et bitte lite vakthus hvor det holder til to soldater. Deres oppgave er å vokte grensen som strengt talt aldri er i bruk, og denne jobben har de gjort mer eller mindre flittig i uendelig mange år. Gjennom årenes løp har de laget seg daglige rutiner for å få tiden til å gå. Rutinene akkompagneres av en militærradio som spiller oppbyggende musikk, kommer med nyheter fra frontene og melder været fra slagmarken. Så en dag bryter virkeligheten inn i den lille militærleiren og vennskapen deres blir satt på prøve..... 
Historien om de to soldatene fortelles gjennom akrobatikk, dans og teater og en god porsjon svart humor.

Rodina hadde premiere på Dramatiska Institutet i Stockholm, og i perioden 24. november til 1. desember spilte forestillingen i Oslo (Kanonhallen), Fredrikstad (City Scene og Rudolf Steinerskolen) og Halden (Risum Videregående skole og Black Box).

Medvirkende: Sergio Mendes og Emmanuell Gaillard
Regi: Michael Stave (Last Ink)

Les mer om produksjonen på The Last Inks hjemmeside eller se en liten filmsnutt på youtube.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar