tirsdag 25. august 2009

FakirSkolen totalskadd i brann: The Show must go on!

Lørdag 16. august brøt det ut brann i Pain Solutions lokaler på Grünerløkka i Oslo (se avisartikkel her.) Årsaken til brannen er fortsatt ukjent. Ingen ble skadet i brannen, men de materielle skadene er store. I tillegg til å huse FakirSkolen – den eneste skolen i sitt slag på verdensbasis – fungerte lokalene som lager for fakirenes kostymer, rekvisitter og scenografi. Disse var møysommelig samlet gjennom de siste seksten årene, fra gruppen ble etablert i 1993 og frem til i dag, og er nå skadet eller fullstendig ødelagt. Alt av teknisk utstyr og annet innbo og løsøre er tapt eller skadet.

Men Pain Solution lar seg ikke stoppe av den grunn. Allerede torsdag 20. august spilte gruppen sin første forestilling etter brannen - Pain Solution Sideshow – i Sirkuslandsbyen i Torshovparken. Kostymene luktet svidd, var misfarget og manglet ermer, men Pain Solution presenterte en forestilling som bekreftet at de er énere i verdenssammenheng innen sitt felt; et sideshow spekket med imponerende ferdigheter og humor.

Torsdagens forestillingen var èn av Pain Solutions fire forestillinger i Sirkuslandsbyen. Også fredag og lørdag presenterte fakirene sitt sideshow for et entusiastisk publikum i sirkusteltet, og torsdag 27. august kl. 20.00 presenterer Pain Solution i samarbeid med Fleshoticas en frekk og forførende Burlesque Cabaret i Sirkuslandsbyen. Teltet er omgitt av husvogner, lukten av popcorn er fremtredene og om kvelden lyser sirkusets lyslenker opp Torshovparken og skaper en god gammeldags sirkusatmosfære som underbygger Pain Solutions kunstneriske uttrykk.

Ettersom Pain Solution for øyeblikket står på bar bakke, er behovet for støtte stort for å kunne opprettholde driften og videreutvikle kunstnerskapet. Pain Solutions kontonummer er 0539.56.32738, dersom du ønsker å hjelpe fakirene opp av asken. Alle bidrag mottas med takk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar