fredag 16. april 2010

Nysirkus på Marked for scenekunst

Det belgiske-spanske scenekunstkompaniet Dobleman Doble presentererforstillingen  ”MI OTRO YO / DEN ANDRE MEG” regissert av norske Rudi Skotheim Jensen Scenekunstmarkedet i Sandesfjord 21. mai 2010.


”Naturen er en pussig sak, den samler i seg alle sine barn, og barn blant seg selv er så forskjellige som bare søsken kan bli. ”Livet” er kanskje enda en hakk mer absurd, i sine tapre forsøk på å skape noen enkle rutiner, ender det alltid opp med å tilrettelegge seg de uforutsigbare impulsene. Mi otro Yo er en liten tributt til hverdagens uforutsigbarheter. I denne forestillingen, spiller både naturen og livet oss, et aldri så lite puss, å en impuls etter den andre klekkes ut å tar form i det som bare kan oppfattes som, en veldig merkelig kylling.”  

 

Forestillingen tar tematisk og banalt for seg den klassiske identitet søknen, samt den hårfine balansen mellom menneske og natur. Som en del av dette, utfordre forestillingen publikums tanker og oppfatning av hvor på evolusjonsstigen ”dyrene” –menneske eller kylling, har den størst rett til å stå. Gjennom bruk av illusjoner, dans, teater og sirkus, tas både humor som tragedie på et sant alvor når vi dykker ned i retten til vår egen eksistens og fremtid.  

 

”En reise forbi speilets vegger og det tilsynelatende. Den siste produksjonen fra disse mektige androgynlignede brødrene, skaper en beroligende og adrenalin fylt atmosfære, pakket med finesser, akrobatikk og overraskende visuelle effekter…” –Laurence Bertels ved ”La Libre Belgique” / Juni 2009 

 

Kompaniet ”Dobleman Doble” ble etablert i 1996 og består av brødrene Miguel og Luis Cordoba Pelegrin. De har sin utdannelse fra Ecole Superiur Des Arts du Cirque i Brussel, samt fra Carampa i Madrid. Siden 2004 har de vært en del av sirkus kollektivet ”Hopla Circus” som har turnert verden rundt og vunnet en rekke priser, men fra 2009 bestemte de seg for å returnere til sitt eget arbeide og kompani. Les mer om Dobleman doble på deres hjemmeside. 


I 2009 inviterte Dobleman Doble norske Rudi Skothein Jensen til å regissere deres første helaftensforestilling. Rudi samarbeider med diverse kompanier rundt om i Norge, Europa og Asia, han har også bakgrunn fra regi og koreografi også ved ESAC, samt dramaturgi ved HIO og fra Akademi for scenekunst i Fredrikstad. 


Produksjonen ble gjennomført med støtte fra De Franske ministre for kultur i Belgia, i samproduksjon med ”Espace catastrophe” og ytterlige støtte i form av residenser og lokaler, fra ”La Cascade” i Frankriket, La Roserie, la Maison du cirque og Latitude 50 i Belgia. Forestillingen hadde premiere i juni 2009 på ”Theatre Jacqe Franck” og har siden spilt flere forestillinger i den sørlige delen av Europa.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar